Je zolder isoleren bespaart je veel geld op je energiefactuur. Daarom is het ook belangrijk dat deze klus goed afgehandeld wordt. Wij geven je alvast 5 fouten die je moet vermijden bij de werken:

1 - Je zolder isoleren zonder nodig voorbereiding

Zorg ten eerste dat de ruimte op een veilige manier kan betreden worden. Verwijder alle materialen die je niet nodig hebt. Indien je nog geen vloer hebt, zorg dan voor stabiele planken die je op je dwarsbalken legt.

Is er ook voldoende licht? Indien niet, kan je steeds tijdelijke belichting hangen aan enkele balken.

2 - Het verkeerde isolatiemateriaal kiezen

Ga er niet van uit dat alle isolatietypen werken voor eender welk karwei. Heb je een houten of een massieve draagstructuur? Kies je ervoor om je dak te isoleren of je vloer?

Beslis op voorhand goed welke kant je opwilt en kies zo het passende materiaal!

3 - Gokken hoeveel je nodig hebt

Wanneer je een slag slaat in het volume aan isolatie dat je nodig hebt, zal je verrast staan hoe ver je ernaast kan zitten.

Gebruik een meetlint om tot de correcte dimensies te komen, en koop het corresponderende volume aan isolatiemateriaal.

4 - Geen rekening houden met vocht

Indien het isolatiemateriaal zelf niet voorzien is van een dampwerende laag, moet zelf een dampscherm aangebracht worden.

Deze instructies negeren leidt tot schimmel, houtrot en andere onaangename gevolgen!

5 - Isolatie plaatsen over ingebouwde spots

Wees voorzichtig wanneer er ingebouwde spots in je zolder zitten! Wanneer je deze bedekt kan er veel warmte opgewekt worden, met brand tot gevolg. 

Wij raden aan om minstens 10cm ruimte te laten tussen de spot en de isolatie.

Je zolder isoleren in 1-2-3!

Hou rekening met onze tips, en het isoleren zal een pak makkelijker verlopen. Had je toch graag nog extra hulp? Dan mag je ons altijd contacteren voor verdere informatie!

Zolder isoleren

Zolder isoleren